Andere Tan familie op zoek naar roots

Deze nazaten van de familie Tan-Schepers, geen familie van ons, hebben een site gemaakt, waarop ze een rijkdom aan brieven en herinneringen hebben gezet. Ze gaan over een latere periode, toen pa Hong al hoog en breed in Nederland zat. Het vertelt wel iets over de periode daar en dat is interessant.

Tjoe Lan Lim-Ko die mij op deze site wees vertelt erbij:
Tan Sin Hok woonde ook in Bandung en mijn  ouders kenden de familie. Hij is getrouwd met Eida Schepers en ze hadden 3 kinderen:Axel, Lisa en Gijs. Sin Hok  heeft in een Jappenkamp gezeten en is na de capitulatie van Japan, in de periode toen de geallieerde troepen nog net niet op Java waren in Bandung vermoord. Dat herinner ik mij nog heel goed toen mijn ouders dat vertelden.
Begreep toentertijd niets over moord.

Lisa (die ik niet ken) heeft deze site gemaakt nav bewaarde brieven/van haar vader/moeder en eigen herinneringen. De meeste verhalen zijn te vinden in de brieven./extra/zoeklijsten aan de linker -en rechter kant van de site “Kinderherinneringen”. Axel woont in Haarlem. waar Lisa en Gijs wonen weet ik niet.

Klik HIER om rechtstreeks naar de site te gaan. Ik heb er net even op rond gekeken en de herinneringen van Lisa Tan zijn erg leuk om te lezen. Zij is geboren in 1941 in Indië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *