Anny Tan

Naar aanleiding van de mail van Klaas Stutje ging ik op zoek naar het boek over Anny Tan van Leonard Blussé en wat vond ik daar tot mijn grote vreugde, de volgende foto die ook in de verzameling van pa Hong zit en die ik geplaatst heb bij een pagina over Bad Saarow. Het is de vraag of dat klopt! Uitzoeken dus.
Losse foto's Tan K H -014Bij de foto in het boek over Anny Tan staat: afscheid van dr. ir. Han Tiauw Tjong en zijn vrouw. Pa Hong wordt niet genoemd, hij zit meteen li naast het centrale echtpaar aan tqfel. Weer iets om uit te zoeken! Wat leuk is dit!

Ben benieuwd of Tjoe Lan hier nog iets van kan maken!

En natuurlijk stelt Tjoe Lan ons niet teleur. Ik heb haar reacties hieronder geplaatst. Klik maar bovenin op reacties en dan zie je ze. Dank Tjoe Lan! Het betekent in ieder geval dat die foto’s verwijderd moeten worden op de pagina over Bad Saarow.

Op 5 januari 2019 bericht Yaoke Lie mij dat hij zijn vader Lie Bing Tien heeft herkend op deze foto: uiterst rechts zittend op de grond.

2 gedachten over “Anny Tan”

 1. Inderdaad Mei Lan heeft geantwoord .Op de groepsfoto uit boek Anny Tan is haar opa en oma in het midden.
  Dus kan deze foto ook benoemd worden. Zoals je al schreef bij de (kleinere groeps)foto :vlnr 1e Koo Liong Bing, 2e Tan Hay Siang 3e Tan Kian Hong.4e ?
  Zittend hr en mw Han Tiauw Tjong.
  gr. Tjoe Lan

 2. Dag Anki,
  Als de foto het afscheid van Han Tiauw Tjong was geweest,kan het niet vad Bad Saarow zijn.Heb weer enkelen herkend.

  Achter: 3e van lI:Que Keng Lead, 7e Tjan Tjoe Siem,8e Thung Sien Nio,9e Tjoa Sie Hwie, 10e Tjoa Sie Yong,15e Tan Tjoan Keng.,
  .
  Zittend.vlnr: 1e Ietje Koo Liong Bing,2e Tan Kian Hong, 3e mw Han Tiauw Tjong,4e Han Tiauw Tjong,(heb deze foto aan Mei Lan,de kleindochter van HTT gestuurd om te bevestigen dat het haar grootouders zijn, ik ken ze niet, zodoende).
  5e Koo Liong Bing,6e Tan Hay Siang,7e Que See Sien.

  Op de grond: 4e van li.Tjioe Bian An.
  gr.Tjoe Lan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *