archief zaken

in 2011 ben ik begonnen om via officiële kanalen iets te achterhalen over het verleden van pa Hong. Ik vond net een oude emailvraag terug. Ondertussen weten we al veel meer over pa Hong.
Ik publiceer hier voor de volledigheid de correspondentie.:

Verzonden: zaterdag 29 oktober 2011 17:08
Aan: info@archiefleiden.nl
Onderwerp: Gegevens over mijn vader
 L.S.,
Ik tracht te weten te komen wanneer mijn vader uit Indonesia in Nederland is gekomen. Hij is in Leiden medicijnen gaan studeren eind twintiger jaren, afgestudeerd januari 1940.
Via de universiteit ben ik wel iets te weten gekomen, maar niet wanneer hij in het land is gekomen.
Waar kan ik zoiets te weten komen?

Andere vraag is: wat voor paspoort hadden mensen die in Indonesia geboren zijn begin 20e eeuw (1907)? Nederlands? Indisch?
Ik hoop dat u mij iets verder kunt helpen bij mijn zoektocht.

Antwoord  archief Leiden:

Geachte heer, mevrouw,
Ik vrees dat het niet eenvoudig is te achterhalen wanneer hij in Leiden is komen wonen. In februari 1929 brandde het Leidse stadhuis af waarbij de bevolkingsregisters vanaf 1923 tot genoemde brand verloren gingen. Direct daarna ging Leiden over op een persoonskaartensysteem. Deze kaarten zijn opvraagbaar bij het Centraal Bureau voor Genealogie (www.cbg.nl) in Den Haag.

Uw andere vraag durf ik niet te beantwoorden. Ik raad u aan contact op te nemen met genoemd Centraal Bureau in Den Haag. Ze hebben daar ook ervaring met het verrichten van onderzoek naar Indische voorouders. Het adres is: Prins Willem-Alexanderhof 22, Den Haag, 070-3150500, e-mail: info@cbg.nl en internet: www.cbg.nl.

 Met vriendelijke groet,
André van Noort (A.van.Noort@Leiden.nl. Kopie aan: H.Schuurmans@Leiden.nl)

Archivist Regionaal Archief Leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *