bestuur Chung Hwa Hui nov 1932-nov 1933

1932-33 Bestuur Chung Hwa Hui b

Uit het boek van Kees van Galen overgenomen de namen van de leden van dit bestuur:
president: Koo Liong Bing
secretaris: Tan Kian Hong
thesaurier Tan Siang Swie
1e commissaris: Que Keng Lead
2e commissaris: Liem Tjiauw Joe
toegevoegd com: Diao Ing Koen/Lauw Ing Koen*
toegevoegd com.: Lie Kok Tjing
[wie kan mij vertellen wie wie is? Ja, Koo Liong Bing en pa Hong zijn duidelijk]. Tjoe Lan voegt daar aan toe: li van pa Hong: Que Keng Lead.

* Han Go merkt naar aanleiding hiervan op:
Ik heb nog eens de scriptie van Kees van Galen erop nageslagen maar Lauw Ing Koen is nooit lid geweest van CHH.
Er zijn 3 Diao’s lid geweest waaronder Ing Koen en Ing Hien. Ik denk dat er geen fout is gemaakt. [Tjoe Lan is het hiermee eens. Einde discussie]
Ik ken die 2 Lauw’s wel. Tjien Hian is ook radioloog uit Hilversum en Tjien Han heeft in Delft gestudeerd. 

Tjoe Lan Liem-ko voegt hier later nog aan toe:
Nav andere foto’s weer bekeken te hebben denk ik dat uiterst rechts aan de bestuurstafel Liem Tjiauw Joe is. Weet het niet zeker. Zijn dochter, Ineke (die ik niet ken), schijnt in Eindhoven te wonen. Misschien kent Han haar. Ze zijn ongeveer even oud.

Han Go op 25 november:
Nog even terugkomend op die foto. Ik denk dat Tjoe Lan gelijk heeft dat rechts Liem Tjiauw Joe zal zitten want links zit Que Keng Lead en beiden waren vlgs de scriptie commissaris. Dus rechts naast Koo Liong Bing zal Tan Siang Swie zitten als Thesaurier. Rest dus nog welke namen bij de twee staande heren horen.

Pffff dat was ingewikkeld. Hoe dan ook met stukken en beetjes is het plaatjes steeds completer aan het worden. Op de pagina: studentenjaren in Leiden vind je het resultaat van deze zoektocht. Klik hier om er rechtstreeks naar toe te gaan.

In het verslag over het lustrum in het Algemeen Dagblad van 16 april 1936 staat dat Que Keng Lead voorzitter van de lustrumcommissie was. Zijn naam was niet perfect gespeld Que Kingtead, die van pa Hong was in datzelfde artikel: Tan Kian Kong. Tsja, beetje moeilijk zeker die onhollandse namen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *