Chinees Nieuwjaar 2015

Zoals ik al eerder schreef, gingen wij het nieuwe jaar inluiden in Maarssen. We gingen met Tjoe Lan en ontmoetten daar ook zoon (Tan Lioe Sien en zijn vrouw Tan Sioe Hwa) en kleindochter (Liane met haar twee kinderen) van Tan Tjoan Keng, een studiegenoot van pa Hong uit Leiden. Vooral bekend om zijn Mercedez cabrio waarmee hij in Leiden rondreed. Tan Lioe Sien is een van de vijf kinderen van Tan Tjoan Keng.
Ook was daar Hie Nio Bouter-Thouw, wier vader met de vader van Han Go de medische missie naar China meemaakte. En nog veel meer mensen die op de een of andere manier gelinkt konden worden aan pa Hong. Veel verhalen, veel lekker eten, veel vertier. Opvallend was ook dat de feestvierenden dol waren op poco-poco (spreek uit als podjo podjo), dat is lijndansen, maar iets bedaarder dan wat ik gezien heb van het Amerikaanse lijndansen. Iedereen deed er hier aan mee. Veel ouderen ook. Erg leuk om te zien (en te doen ook ;-))

Dan waren er nog de traditionele leeuwendansen, waar de rode zakjes met geld weer in beeld kwamen. Die mocht je in de bek van de leeuw doen..

drakendans2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *