Etentje lang na studietijd pa Hong in Leiden

Dat was gezellig. Op 11 april bij Lokje en Octave thuis een etentje met alle Tannetjes, Han Go en zijn vrouw Inge Laksmono, Tjoe Lan Lim-Ko en Mu Lan Setija Han.

De connecties? Even recapituleren:
Han Go is de oudste zoon van Go In Tjhan, een studiegenoot van pa Hong. Als aardige bijkomstigheid: zijn vrouw Inge Laksmono, is familie van Maud Lauw (hun vaders zijn broers en Inge heet dus eigenlijk Lauw), die wij kennen uit Maastricht. Anki zat bij Maud in de klas op de lagere school. Overigens ook bij de man van Maud (Onno Menger) op de middelbare school. Inge kende Flora Tan, de eerste vrouw van onze neef Eng Hwa erg goed.
Tjoe Lan Lim-Ko is de dochter van het echtpaar dat de zoete inval was voor jonge Chinese studenten die vanuit Indië in Leiden kwamen studeren. En Tjoe Lan is een ongelofelijke bron van kennis van namen uit pa Hong’s studententijd.
Mulan Setija-Han speelde vroeger met haar broer bij onze oom Tan Kian Tjhiang in Sepanjang, die getrouwd was met hun nicht. Ze kwam toen ook in het ouderlijk huis van pa Hong. Van haar willen wij veel meer horen over die tijd in Indië.

etentje6
Lanny en haar man Dick
etentje4
vanaf links: Bing, Rob (man Joesje), Tjoe Lan Lim-Ko, Han Go
etentje3
vanaf links Bing, Rob, Tjoe lan, Han Go, Lokje, Mu Lan, Frans (man Anki) en Joesje
octave
Octave, man van Lokje
etentje5
vanaf links: Anki, Lanny
etentje2
en natuurlijk werd er lekker gegeten
etentje1
vanaf links: Joesje. Bing, Frans, Han Go, Mu Lan Setija-Han

Er kwamen weer veel verhalen boven tafel. Nog even goed over nadenken om ze in het verhaal van pa Hong te kunnen invoegen.
Al die namen en al die verbindingen tussen de mensen, zo moeilijk om te onthouden voor ons! We doen ons best, dat wel 🙂

Met dank aan Inge voor de foto’s. Jammer genoeg staat zij dus niet op de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *