Familie Que en oma Judith Maassen

Judith Maassen is ook op zoek naar haar roots en heeft op de site van pa Hong verbanden met haar verleden gevonden. Ik denk dat wij goed nieuws voor haar hebben dankzij Keng Que en Han Go.

Hier de foto die Judith stuurde en daaronder de identificatie door Keng Que.
1935 Utrecht,Fam. Hok Heng Kho op bezoek bij hun familie

Han Go reageert:
“Helemaal links boven zit Polly Khohonggiem. Naast hem mogelijk Que Keng Lead. Klopt dit Keng? Of is het Keng Hong?”

“Mijn vader Keng Lead en oom See Sien (tweede van rechts met bril) staan er zeker op, oom Keng Hong de derde Que kon ik niet identificeren. Hij heeft in Amsterdam gestudeerd en niet in Leiden zoals de andere twee Que broers waardoor hij minder op foto’s van de website voorkomt. Hij was de jongste van de studerende broers, misschien weet Fanny wanneer hij gestudeerd heeft. Verder kan ik niemand identificeren.

De grootvader Kho Hok Heng  geb 5 Feb 1903 van Judith Maassen moet een broer of waarschijnlijker een neef zijn van King Khohonggiem(geb. 11-12-1883) en mijn oma Kho Hien Nio (geb 1888)
In de vijftiger jaren kwam Diao Eng Khoen bij ons in Jatinegara thuis, hij kwam toen alleen, ik geloof  dat hij een zus had die Ate heette.
Staat hij op de CHH lijst?”

Han Go antwoordt hierop:
“Vlgs de gegevens van CHH zijn er 3 Diao’s lid geweest, weet dus niet welke op de foto staan.”

Keng Que vervolgt:
“Wellicht dat Karel Khohonggiem (zoon  van Arthur Khohonggiem) t.z.t. met zijn collectie ons verder kan helpen. Hij staat als kleuter op een foto tgv  huwelijk pa Hong 1945, zijn Oostenrijkse moeder heet  Rasner niet Bosner. Ik heb de lijst Khohonggiems gehaald uit de overlijdenskaart van oom Polly (Leopold Carl Khohonggiem)
Vanochtend sprak ik met mijn neef F A Que (Frits) zoon van Que Lean Khoen (oudste broer Que), binnenhuisarchitect te Amsterdam
Hij kent de dochters van Kho Hok Heng die bij de marine heeft gewerkt, een er van moet de moeder van Judith zijn (Nessie of ….)”

Nawoord:
Nog even voor wie het vergeten is:
tekst in het paars zijn letterlijk overgenomen teksten, bronvermelding staat er altijd bij. Tekst in paars en cursief is letterlijk aangehaalde tekst uit mails. Het email adres van Frits Que stuur ik rechtstreeks naar jou emailadres, Judith. Succes met je zoektocht. Hopelijk hebben we je een eindje op weg geholpen.

7 gedachten over “Familie Que en oma Judith Maassen”

  1. Voor als het een belletje doet rinkelen bij deze of gene: deze foto is hoogstwaarschijnlijk gemaakt in Utrecht, Justus van Effenstraat 47, waar de neven van mijn opa een kamer/etage huurden toentertijd, 1935.

  2. Verder vermoed ik ook a.h.v. de foto’s van deze site, dat Que See Sien beneden zit (zonder bril) en boven naast Polly Khohonggiem, Que Keng Lead.

  3. Zo enorm, ontzettend bedankt allemaal. Dit ontroert mij!
    Ik zal zeker contact opnemen met Frits en hem meerdere foto’s sturen, die ik in bezit heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.