Fanny, dochter van Que Keng Hong

Dat is geweldig! Fanny reageert:
“In april had ik via Keng (broer van Que Keng Lead) jullie website gekregen en was natuurlijk van plan om te reageren, maar zoals je begrijpt kwam er niks van. Vandaar dat ik nu meteen reageer.

 Ten eerste vind ik het heel leuk dat jullie deze website hebben en ik heb er een hele tijd in zitten kijken toen ik het kreeg. Ik ben namelijk ook zeer geïnteresseerd in het verleden van mijn vader, die helaas heel jong is gestorven. Pas op latere leeftijd besef je dat er nog heel veel dingen zijn die je graag had willen vragen over het verleden van je vader, maar dat kan  niet meer  en de rest van de familie is er ook niet meer.

 De foto´s van Han zijn van onze gezamenlijke vakantie in het voormalige Joego-Slavië. Mijn broer, Djien-Gie, is drie jaar ouder dan ik. Hij is van 1944 en ik ben van 1947.

 Ik kan me jullie gezin nog heel goed herinneren. Het was onze eerste stop als we op vakantie naar het buitenland gingen. Jullie hadden een leuk gezin. Ik dacht eigenlijk dat er vijf meisjes waren en een jongen. Ik begrijp uit de foto´s van de website dat jij het jongste meisje bent. Ik zou het leuk vinden om te weten waar jullie allemaal wonen en hoe jullie leven verlopen is.

 Mijn vader heeft niet in Leiden gestudeerd, maar in Amsterdam. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft hij zijn studie moeten onderbreken, omdat hij niet voor de Duitsers wilde tekenen. Na de oorlog is hij afgestudeerd. Hoe hij jullie vader kende is mij onbekend. Ik heb nog veel foto´s uit de studententijd van mijn vader, maar herken er maar weinig mensen van.

 Ik ben bang dat ik weinig weet om jullie te helpen bij jullie website.

 Groet je zusters en je broer van mij en zeg dat ik me jullie gezin nog goed kan herinneren, al is het lang geleden en waren we toen nog klein.

Hartelijke groet,

 Fanny”

5 gedachten over “Fanny, dochter van Que Keng Hong”

 1. Ik ben in het bezit van een brief dd 13 augustus 1946 van Que Keng-hong aan mijn vader, waarin hij bedankt voor diens felicitaties ter gelegenheid van het huwelijk van Keng-hong met Jacoba Cornelia de Kater. Misschien is het mogelijk om dit bericht door te geven aan Fanny.
  Erik Hofmans

 2. Judith, dat heb ik me nog helemaal niet gerealiseerd. Ja, ook Que See Sien staat op veel studentenfoto’s uit Leiden. Weet jij dan waarom hij een andere generatienaam heeft? Ik zal het eens aan Keng vragen.

 3. Hallo allemaal,

  Dus Que See Sien, Que Keng Lead & Que Keng Hong zijn broers.
  Dit zijn dan drie neven van mijn opa Kho Hok Heng. Misschien staan ze dan ook alle drie op de foto’s, die ik heb van mijn opa met hen of in ieder geval met Que See Sien, die gemakkelijk te herkennen is.
  Ik ken de namen van de ouders van mijn opa niet. Zijn deze neven verwant via mijn overgrootvader of overgrootmoeder? Zijn de namen van de ouders van de Que-broers bekend?

  Groeten,

  Judith Maassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *