Foto’s Chung Hwa Hui

Eigenlijk heb ik alle foto’s die pa Hong heeft bewaard, verzameld. Han Go is zo goed geweest om ze allemaal in te scannen. Nu ben ik bezig ze op de site te zetten. Dat is nogal een karwei omdat ik ze op geen enkele manier heb gecategoriseerd en ik dus niet meer goed weet, wat er wel en niet op staat. Volgende punt doemt alweer op:  Wat doen we dan met de originele foto’s? Bewaren heeft ook niet veel nut. Dan ziet niemand ze meer en het is toch geschiedenis van een eerste generatie studenten in Nederland. Voorgelegd aan het IISG, waar ook het archief van Chung Hwa Hui ligt.

Dit is het antwoord van de archivaris Frank de Jong:

Ik denk dat het IISG een goede bestemming is voor de foto’s die betrekking hebben op Chung Hwa Hui.

Wat zouden zij dan met die foto’s doen. Nog meer namen trachten te achterhalen? Jaartallen erbij zoeken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *