Han Go (Go Tiong Han) is al vaak aan bod gekomen. Hier wat achtergrondinformatie.
Han Go is de oudste zoon van Go In Tjhan. Eigenlijk is door Han onze zoektocht naar het verleden van pa Hong pas echt goed op stoom gekomen. Han had veel foto’s die wij ook hebben, maar hij had er namen bij. Hij wist van het bestaan van Delpher van de Koninklijke bibliotheek in Den Haag: een digitaal databestand van allerlei publicaties al van het begin van de 20e eeuw. Daar vonden we zoveel terug over pa Hong. Door Han kwamen we ook in contact met Tjoe Lan Lim-Ko die met haar ongelofelijke geheugen ook veel verleden aan ons terug heeft gegeven.
Go In Tjhan is in 1932 door de economische crisis noodgedwongen teruggegaan naar Indië en heeft in Batavia/Jakarta zijn artsenstudie afgemaakt. Na veel omzwervingen is hij in 1946 weer terug gekomen naar Nederland.
In 1946 schreef Go In Tjhan zelf een artikel in Chung Hwa Hui Tsa Chih, 1946, no1. Lees hier de gekopieerde tekst.
We vervolgen met twee artikelen die verhalen van zijn indrukwekkende belevenissen. Lees hier (klik op groene tekst) Het verhaal door Maya Liem geschreven in Le Banian en het artikel van de hand van Han Go (met medewerking van Keng Que en Maya Liem) over de Indische Ambulance missie in China . Ze schetsen een indringend beeld van de Chinezen in Nederlands-Indië.
In 1947 is hij hier getrouwd met een Nederlandse vrouw: Janny Lindenberg, net zoals ma Ans en altijd hier gebleven. Han en Bing zijn hun twee zonen.
Ook Go In Tjhan was bevriend met de familie Que Keng Hong. Han meent zich te herinneren dat zij elkaar bij Que Keng Hong hebben ontmoet.
En nu dan zijn de kinderen van Go In Tjhan en Tan Kian Hong weer met elkaar verbonden.
De tante van Han (Go Pheek Thoo), een zus dus van Go In Tjhan is weer getrouwd met Koo Liong Bing, ook een studiegenoot en vriend van pa Hong. Op veel foto’s vertegenwoordigd.
pa Hing, Go in Thjan en Koo Liong Bing, begin dertiger jaren.