het speldje gaat verder

Het hoofd van museum Bronbeek vervolgt zijn verhaal op onze vraag of er een link te leggen is tussen pa Hong en het branche insignia:

“Ik heb geen idee waarom uw vader dit speldje in zijn bezit had. Het lijkt me niet dat hij het zelf heeft gedragen, maar wie weet. Het is wel interessant om uw vader & moeder te volgen gedurende de oorlogsjaren. Ik ben heel benieuwd. Ik heb jullie website nog niet helemaal doorgekeken.

Samenwerking met de Amerikanen gebeurde eigenlijk alleen in Australië, de Filipijnen, Japan en de VS zelf. Als hij daar actief is geweest, kan hij contact hebben gehad met het Signal Corps en mogelijk iets hebben uitgeruild. Het is nog uit te zoeken vanaf wanneer dit specifieke embleem werd gedragen.

Ik zou heel graag wat meer informatie over hun leven ten tijde van WO2 en de dekolonisatie willen vernemen.”

Tsja,

Misschien heeft het toch iets te maken met het Rode Kruis medische team waar pa Hong en hoofdverpleegkundige en jonge bruid: Ans ve Muijsenbergh deel van uit maakten.
Ik heb een mail naar het Rode Kruis gestuurd. Zij zijn samen met het NIOD een onderzoek aan het doen naar de rol van het Rode Kruis in WO II, terugkijkend heeft het Rode Kruis erg weinig gedaan om joden te redden, vinden ze.

Of

zoals Joes al suggereert, misschien was het niet van pa Hong maar van onze moeder: Ans van den Muijsenbergh. Het zou natuurlijk iets te maken kunnen hebben met haar broer Walter die echt in het leger heeft gezeten en daarvoor in Nederlands Indië heeft gezeten. Eens vragen aan oom Kees vd Muijsenbergh via Winfried.

Wordt vervolgd (hopelijk).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *