Jolige foto’s pa Hong

fotoalbumB025B
pa Hong met vaas, liggend op de voorgrond. Ik krijg nu al (voor hem) jeuk als ik zijn wollen ‘drollenvanger’ met wollen kniekousen zie.

Yaoke Lie heeft zich tijdenlang afgevraagd wie toch die dronkaard was die op veel foto’s van zijn vader liggend, lollend op de voorgrond zit. Ook uit andere verhalen begrijp ik dat pa Hong een grappend, vrolijk mens was. Mu Lan vertelt dat haar moeder in Utrecht enorm veel plezier had met pa Hong. Niet alleen hielp hij met de boodschappen, maar zijn grappen waren voor haar als niet-Chinees goed te begrijpen. Tjoe Lan heeft het over ‘oom Plof’ die veel kwam bij haar ouders thuis en altijd vol grappen zat. En ook Poplin vertelt graag over de verhalen die haar vader vertelde over zijn Chung Hwa Hui tijd en de lol die haar vader had met zijn medebestuurslid pa Hong.

Aangezien pa Hong helemaal niet goed tegen drank kon, al kon hij een goed glas wijn enorm waarderen, geloof ik niet dat hij zoveel dronk of misschien ook wel voor zijn doen. Ik denk tegelijkertijd dat hij van veel foto’s de fotograaf is, die nadat hij de zelfontspanner heeft ingesteld, nog gauw een plekje moet zoeken en dan zichzelf  ‘zo gewoon mogelijk’ in het plaatje past.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.