Maastricht 1950 – 1998

Het is moeilijk een chronologisch verhaal op te bouwen, aangezien wij meestal niet weten in welke jaren precies iets speelde. We zullen daarom beginnen met ruimere tijdvakken, die we hopelijk in de loop der tijd nog wat kunnen aanscherpen.

tot en met 1955 was pa Hong voorzitter van L.A.S. (Limburgse Amateur Smalfilmclub). Zie hierover de berichten L.A.S. 1, L.A.S. 2 en L.A.S. 3

Sinterklaas

Sinterklaas, Wilhelminasingel 107, 1953

Ieder jaar kwam Sinterklaas bij ons thuis en dan waren alle buurkinderen, kinderen van familieleden en kinderen van vrienden present. Op deze foto kijkt Anki, veilig op de arm van haar moeder waarschijnlijk wantrouwend naar een ongetwijfeld vriendelijk lachende zwarte (ja met rode lippen) Zwarte Piet.
Op de eerste rij van linksaf zie je een van de kinderen Lauw, een onbekend jongetje, meisje en Joesje.
Tweede rij, jongetje, meisje, jongetje (2x IJsbout?), Claire Lahaye, Lanny

Achterste rij van linksaf: ?, oom Loes Hamming, ?, Bert vd Muijsenbergh, zijn eerste vrouw Til en oma van den Muijsenbergh

Sint 1954. Annie houdt wel haar tassie vast.

Prachtige foto van Frans Lahaye. Pa Hong op de achtergrond met zijn filmapparaat. Anki zo te zien luid huilend. Van linksaf: Lanny, Joes en Lok kijken niet erg begrijpend naar hun kleine zusje.

Pa Hong kwam op 20-jarige leeftijd naar Leiden om daar medicijnen te studeren. Hij verliet huis en haard in Indië. Hij overleed in 1998 (91 jr oud). Wat kunnen wij – zo lang na zijn dood – nog te weten komen over hem?