Nogmaals de ondertussen beruchte tentoonstelling

lees ook het oudere bericht hierover. Han Go zag mijn worsteling hierover en schreef het volgende:
“Ik heb het gevoel dat het gemaakt is tijdens een tentoonstelling in het Museum Volkenkunde te Leiden.
Daar is ooit een tentoonstelling geweest waar ook de onderscheidingen van mijn pa zijn tentoongesteld.Ik ben alleen vergeten in het kader waarvan.
Misschien kan je eens vragen aan Thio Sik Tjiang. Hij en zijn (overleden) vrouw hadden daar toen bemoeienis mee.
Ik heb een telefoonnummer (dat heb ik intussen gebeld)
Probeer het eens.Ik denk wel dat hij jouw pa nog kent.”

Ik heb Thio Sik Tjiang gebeld. Hij stond op het punt om op vakantie te gaan. Hij herinnerde zich dat er in begin 80er jaren een tentoonstelling is geweest, georganiseerd door leden van Iniasitip.

Ik heb even op de site van Iniasitip gekeken en zag daar dat de vereniging in 1982 is opgericht. Ze zijn dus meteen flink ertegen aan gegaan. Betrokken leden (van wie er nu nog weinig over zijn) zorgden voor de foto’s en na de tentoonstelling werden ze dus weer verspreid.
Hoe zou pa Hong geweten hebben van deze tentoonstelling? En waarom denk ik toch steeds dat het in Amsterdam was?
Affijn Thio Sik Tjiang, die Go in Tjhan’s naam meteen herkende, maar die van pa Hong niet meteen, zal op de site van pa Hong kijken en dan hopelijk reageren. Wat een aardige man! Ik zal ook een bericht aan Iniasitip sturen met verzoek om informatie. Gezien het piepkleine stukje geschiedenis op hun site, denk ik niet dat er nog veel bekend is uit het verleden, laat staan bewaard. Wordt hopelijk vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *