Nogmaals familie Tan en The

De oudere broer van oma: The Hok Tjiang (1876-1943), trouwde met Tan Kiem Hwa Nio. Zij overleed in 1902. Daarna trouwde hij met Tio Tiat Nio (1886-1947). Hok Tjiang nam de kinderen Tan in huis, zodat ze niet iedere dag met de tram naar school hoefden: een uur heen en een uur terug. Lees erover in de tekst van pa Hong zelf. Klik HIER om rechtstreeks naar de pagina te gaan, waar die tekst staat.

Enghwa (zie reactie) heeft mijn tekst gecorrigeerd.

Zij kregen vier zoons:
The Boen Tjong (Leopold/1902-1963)
The Boen Hwan (Frederick/1906-1967)
The Boen Tjing (Lodewijk/1910-1981)
The Boen Kong (Kees/1918-1986)

Deze informatie haal ik uit het stamboomboekje van de familie The.

The Hok Tjiang was dus 2x getrouwd. De kinderen staan op 2 bladzijden (in het stamboomboekje van de familie The) samen met hun moeders. De 1ste vrouw stierf en had 2 kinderen. De 2de vrouw had 3 zonen waaronder de vader van Lely Nathan: The Boen Tjing.

[Inge The legt in november 2014 het volgende uit: de tweede vrouw Tio Tiat Nio heeft geen dochter alleen zoons dus wordt de dochter The Siang Nio genaamd Kwee Tjien Nio geadopterd en dat is de moeder van Tio Kien Nio] .

Ik herinner me wel van vroeger dat Boen Hwan bij ons op bezoek kwam. Hij was een dus een neef en een studiegenoot ook van pa Hong in Leiden. Hij ging in 1939 terug naar Indië.

2 gedachten over “Nogmaals familie Tan en The”

 1. Dank Enghwa voor de correctie van mijn tekst. Heb jij dat boekje ook over de familie The? The Hok Tjiang staat er twee keer in met twee verschillende vrouwen en er staat ook nog deze tekst:
  anak dari The Siang Nio yang menikah dengan Kwee Liang In Diadopsi The Hok Tjiang x Tio Tiat Nio.
  Kun jij mij vertellen wat er staat?
  Salam
  Anki

 2. Oudere broer van oma The Hok Tjang: 4 kinderen:
  The Boen Tjong
  The Boen Hwan
  The Boen Tjing
  The Boen Kong
  Salam
  Eng Hwa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.