Oom Walter van den Muijsenbergh

Familie in Indonesia en hier in Nederland weet dat een ‘broer van je moeder’ op bezoek is geweest bij de familie in Sepanjang. Jaaaa, dat herinner ik me nog en ik ben verder gaan zoeken. Hij heeft hier in Nederland nix los gelaten over zijn verblijf daar. Alleen dat hij heel hartelijk is ontvangen door de familie. De enige bron is dan nog Els Leek, de eerste vrouw van Walter, levend in Auckland. Zij is nu 85. Haar broer Rob schreef het volgende:

Ze (Els) herinnert zich alleen dat Walter in 1944 kans had gezien om naar Amerika uit te wijken, waar hij in militaire dienst ging;  bij een tank divisie werd ingedeeld en het bracht tot ‘commander’ voordat hij naar Indië ging met het Nederlandse Leger. Maar over zijn ervaringen daar heeft hij haar kennellijk niets verteld. Wat ik me herinner toen ik in ’57 naar Nieuw Zeeland ging en enige tijd  bij hen woonde, dat hij een opmerkelijk aantal boeken over oorlogs-onderwerpen had. Maar meer weet ik ook niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *