oude foto’s schenken

We hebben het er al eerder over gehad. Het ziet er nu wel naar uit dat we de foto’s gaan schenken aan de universiteitsbibliotheek Leiden (UBL). Ik ben op bezoek geweest bij dr Doris Jedamski en zij heeft met een collega naar de foto’s gekeken. Ze willen ze graag hebben en zoveel mogelijk ontsluiten.
maar………
of ik ze wel wil voorzien van zoveel mogelijk gegevens: data, plaatsen, namen van mensen…
Dat is een hoop werk. Ik had juist gehoopt dat ik de foto’s in een mooie doos kon doen en dat was dan dat. Niet dus.
De site is werkendeweg opgebouwd, telkens als er iets bekend werd over een foto, zette ik hem op de site.
Affijn vol goede moed ga ik deze klus klaren.
Ik heb me al verzekerd van de beste hulptroepen die er maar zijn:
Tjoe Lan Lim-Ko en Han Go.
Op 3 september gaan ze mij helpen.
In de tussentijd zal ik van de UBL nog een formulier krijgen waarop ik de gegevens moet invullen.
Ach ja, dan worden de foto’s in ieder geval zorgvuldig bewaard en dat vind ik ook wel een eerbetoon aan pa Hong.
De schenkingsakte zullen we alle vijf tekenen.

2 gedachten over “oude foto’s schenken”

  1. Wat speciaal dat ze naar de universiteitsbibliotheek gaan! Heb jij hen benaderd? En moeten die foto’s dan met het verhaal erbij in het archief? Of waar komt het dan te liggen?

    Ik vind het wel heel speciaal dat het daar heen gaat!

    1. Ja Kaat, ik heb het aan de universiteitsbibliotheek Leiden gevraagd en aan het IISG in Amsterdam. Beide waren geïnteresseerd. Leiden veel groter bereik. De bedoeling is dat de foto’s digitaal beschikbaar komen. Het verhaal erbij, daar breng je een goed, nieuw idee in. Ik heb alleen over de studentenjaren foto’s gesproken. Eens vragen hoe het met de andere foto’s zit, met name die uit Indië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *