pa Hong en de fotografie

Denk dat ik uiteindelijk een verhaal ga maken over pa Hong en zijn fotografie. Tot die tijd ga ik de foto’s die ik tegen kom van pa Hong en foto’s/films in berichten verzamelen.

Hier weer een:

1968
pa Hong met zijn Leica M3 of M4 met 200 mm lens en Bing met pa’s filmapparaat, 1968

Goed opgelet Bing, altijd stabiel punt zoeken. Zo is een statief niet nodig, immers alleen maar extra sleepwerk..

En nog een:

1996
pa Hong op een antieke auto markt in de buurt van La Batie Roland, met zijn Leica M4 1996

In 1996 was pa Hong dus 89 jaar en dan voor een foto op de grond gaan liggen. Dat kenmerkt de rasfotograaf. Nadat ma Ans was overleden gingen we ieder jaar met pa Hong naar een mooi huis in Frankrijk met zwembad op vakantie. Als we daar dan waren, vroeg hij aan ons: ben ik eigenlijk rijk genoeg om dit voor jullie te kopen? Standaard antwoord: “nee pa dat gaat niet lukken”. Vond ie wel jammer. Op een keer zei hij:”maar als ik nou eens een hypotheek neem op mijn huis?”. Een verbijsterende vraag aangezien pa Hong zich zijn hele leven nooit met geld heeft bezig gehouden. Daar zorgde ma Ans voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.