Que Keng Hong

Hoe bijzonder! Tijdens het etentje op 11 april kwamen verhalen boven die je bijna vergeten was, maar niet helemaal. Een voorbeeld, dat ook nog door Han Go met feiten en foto’s ondersteund kon worden:
Op vakantie naar Terschelling overnachtten we in Zoutkamp (ja ja, dat was nodig helemaal vanuit Maastricht met daarna een bootreis) bij de familie Que Keng Hong. Hij was getrouwd met J.C. de Kater, oftewel tante Cos. Ik weet niet meer hoe wij heb noemden. Han Go noemde hen tante Cos en oom Ong. Zijn ouders kenden hen dus ook, nog veel beter.

Que Keng Hong studeerde in Leiden medicijnen, jongere broer van Que Keng Lead (staat op veel foto’s) en was ook lid van Chung Hwa Hui (1935-1948) en ja de link is gelegd.

En daar kwam Bing met zijn verhaal:
Oom Ong had een Fiat 500. Bing (de bofkont) mocht dan bij hem op schoot achter het stuur zitten en daar rond rijden. Han Go diepte deze foto op:

1964quekenghong&Cos
ca 1964. Ok tante Cos staat er niet op haar best op, naast haar zit Que Keng Hong

Op de foto herkende ik hen meteen. Grappig toch.
Op weg naar hun vakantiebestemming zuidwaarts kwamen ze dan wel bij ons langs. Ik herinner me dat de kinderen dan achterin konden slapen, eentje op de grond omdat er geen cardanastunnel was. Dat leek me wel wat. Helaas kan dat verhaal niet bevestigd worden…

Que Keng Hong overleed op 18 oktober 1967 op 53 jarige leeftijd.
Op zijn overlijdensadvertentie staan hun kinderen:
Que Li-Fan (Fanny)
Que Djien-Gie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.