UBL of IISG?

Het IISG (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) heeft bij monde van drs. Frank de Jong, archivaris IISG positief gereageerd op de vraag of zij geïnteresseerd waren in de foto’s uit de Leidse tijd van pa Hong, die veel te maken hebben met zijn lidmaatschap van Chung Hwa Hui. En dat archief is ondergebracht bij het IISG  in Amsterdam.  Zie het eerdere bericht hierover.

En daarnaast hebben we nu dit bericht van dr Doris Jedamski, conservator Zuid- en Zuidoost-Aziatische Handschriften & Oude Drukken van de Universiteitsbibliotheek Leiden (UBL):

“Op de site van uw vader heb ik de voorbeelden met grote enthousiasme bekeken. Wat voor bijzonder foto materiaal!! Heel graag zou ik een afspraak met u willen maken om over een mogelijke overdracht te praten. Heel graag zou ik de foto’s aan de UB/KITLV collectie toevoegen! Wat een fantastische aanwinst zou dit zijn! Gezien het feit dat uw vader in Leiden gestudeerd heeft en de UB/KITLV op het gebied van Indië/Indonesië intussen als de grootste collectie in de wereld beschouwd mag worden, zou volgens me Leiden  de optimale plek voor uw foto’s zijn. De foto’s zouden in zuurvrije dozen in een foto kluis duurzaam opgeslagen worden nadat ze met meta data voorzien en digital in onze beeldbanken toegankelijk gemaakt zijn. Maar we zullen uiteraard goede afspraken maken over de overdracht en de toegankelijkheid van het materiaal.”

Tsja, wat gaan we nu kiezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *