Anny Tan en Blussé

Ik heb een mail gestuurd aan de auteur van het boek over Anny Tan, J.L.Blussé van Oud Alblas, ‘Professor Emeritus in the History of European-Asian Relations at the Leiden University Institute for History (chair from 1998 to 2011)’. Hij heeft nog steeds een mailadres bij de universiteit. Blij verrast was ik door zijn snelle reactie, wat ik bijzonder waardeer. Dank nog daarvoor! Dit is zijn antwoord:

‘Mooie website! Met het overlijden van Anni is de Chinese muze ook een beetje bij mij dood gegaan, dus veel extra informatie is niet er niet meer uit mij te persen. Ik heb opgeschreven, geschrapt, hertaald, ingekort ,gekuist en een beetje verzonnen (met goedkeuring van Anni) wat allemaal over Anni’s keukentafel op me afkwam. Sinds Retour Amoy heb ik zoveel andere dingen gedaan onder andere het redigeren van 40 proefschriften en het schrijven over totaal andere zaken dat ik een beetje uit het onderwerp ben geraakt. Al ben ik wel heel bevriend gebleven met Anni en Tjing Wie’s kinderen die ik bijna elk jaar weer zie als ik in Xiamen ben. Ik zal jouw email doorsturen naar zoon Yip die ook in dit soort zaken geïnteresseerd is en naar Myra  Sidharta (inmiddels 89) in Jakarta die misschien jullie vader ook nog gekend heeft tijdens haar verblijf in Leiden van 1946-1958, Een heel bijzondere vrouw die onder meer veel over Sino-Maleise literatuur gepubliceerd heeft.’

Nu maar afwachten of zij nog gaan reageren. Ik heb Leonard Blussé nog gevraagd of hij aan Yip wil vragen waar de foto van het afscheid van dr ir Han Tiauw Tjang is genomen en in welk jaar. Die gegevens kan ik niet vinden in het boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *