CIHC 3e publieksdag

Op 24 juni was de derde publieksdag van het CIHC. Wat een geweldig interessante middag! Lanny en Anki waren als nazaten van pa Hong weer present. Wij zijn ook nu meer te weten gekomen over de achtergrond van pa Hong. Hoop dat de spreekbeurten snel online komen op de site van het CIHC.

Erg leuk was ook dat Ing Lwan Taga-Tan, degene die verantwoordelijk is voor de rubriek ‘foto met verhaal’ op de site van het CIHC een apart hoekje had ingericht met de foto van pa Hong  die Han Go gebruikt had bij zijn artikel over het bezoek van Lucy Tou. Als ik er even kwam kijken, waren er weer nieuwe mensen die hun vader, oom of ander familielid herkenden op de foto. Zo ook twee nichten van Arthus, Freddy en Polly Khohongghiem, ook bekenden op de site van pa Hong. Hie Nio Bouter Thouw maakte een mooie foto reportage die te vinden is op haar Facebook pagina. Ik heb er drie foto’s uit gekopieerd (met toestemming van Hie):

cihc-Hie03
Ing Lwan Taga-Tan
cihc-Hie02
links Hie Nio Bouter Thouw en rechts Tjoe Lan Lim-Ko, ons fenomenale geheugen, die samen de foto bestuderen.
CIHC-Hie01
Twee van Pa Hong’s nazaten: re: Lanny en li: Anki

Kees van Galen was er met een mooi verhaal over Chung Hwa Hui, waarin pa Hong ook aan de orde kwam, als voorzitter van 1932-1936 en met twee foto’s. We hebben naar aanleiding daarvan nog even de site onder de aandacht gebracht van het publiek, in de hoop dat er nog meer aanvullingen, commentaren en/of correcties komen op de site. Dat zou best moeten kunnen, op veel foto’s staan dezelfde mensen. In de dertiger jaren waren de meeste peranakans nog wel lid van Chung Hwa Hui.

6 gedachten over “CIHC 3e publieksdag”

 1. Beste Webbie, Ing Han vindt het goed dat je zijn foto op jullie website plaatst, liefst ook van de achterkant, met aantekening jaartal en plaats. Ik wil hem opsturen naar je opsturen, kun je me een emailadres opgeven met mogelijkheid bestand toe te voegen?

 2. Beste Anki en Lanny,

  Hartelijk dank voor jullie belangstelling voor en enthousiaste verslag van de vierde publieksdag van het CIHC.
  Het fotohoekje was een experiment, dat resultaten heeft opgeleverd. Er zijn 3 personen geïdentificeerd en Ing Han Go is in de fotoalbums van zijn vader Go Lam San gedoken en heeft nog een foto van Lucy Tou in Nederland ontdekt, gedateerd 1939 Leiden. Dus de groepsfoto zou in of nabij Leiden kunnen zijn genomen.
  Ing Lwan

  1. Dag Ing Lwan, bedankt voor je bericht. Je fotohoekje ontmoette veel enthousiasme! De wereld is echt klein. Ik heb met Go Lan Sam nog in het bestuur van de Leidse Studentenhuisvesting gezeten in de 70er jaren. Hij kende ook weer mijn vader. Wordt die foto nog op de site van het CIHC geplaatst of denk je dat ik die foto ook op de site mag zetten. Ja, de site is breder geworden dan het verhaal van onze vader alleen. De omgeving en de tijd waarin hij leefde geeft zijn verhaal meer reliëf.

   1. Beste Webbie,

    Je kent Ing Han Go (niet vader Go Lam San toch?) nog uit je studentenjaren. Wat leuk, ik studeerde ook in Leiden in de jaren zeventig. Ik zal Ing Han doorgeven dat jullie graag zijn foto op jullie website willen plaatsen.

    1. Nee hoor, ik kende Go Lam San. Hij zat in het bestuur en vertelde dat hij mijn vader kende. En dat klopte. Hij was wel een ‘jongerejaars’, die ook weer een andere geschiedenis had dan mijn vader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.