Familie Tan en The

Onze oma: The Sian Nio is het middelste kind van The Yang Wat, die de enige zoon is van The Tik Swie.
The Tik Swie is net zoals onze grootopa Tan Kie Djwan uit China naar Indië geëmigreerd.

[Niet kloppend aan dit verhaal is dat onze overgrootvader Tan Kie Djwan en The Tik Swie van de eerste generatie zouden moeten zijn, De kinderen van Tan Kie Djwan: Tan Ban Siang en Tan Ban Bie (opa) een tweede generatie, net zoals The Yang Wat. Onze oma zou dus een derde generatie zijn, die trouwt met iemand uit een tweede generatie, die wel van dezelfde leeftijd is. Eens kijken of ik dat nog kan navragen]

De (oudere) broer van oma heet The Hok Tjiang en haar jongere zus The Siang Nio. Ik veronderstel dat The Hok Tjiang de oom is waar de jonge kinderen Tan (Phine, Cor, pa Hong en Tik) in huis in Surabaya kwamen omdat de tocht van Sepanjang naar Surabaya iedere dag met de trein te veel tijd in beslag nam (1 uur). Zie de eigen tekst van pa Hong (klik op groene tekst en je gaat rechtstreeks naar die pagina).
De stamboom van de familie The is uitgeplozen door The Lee Lie (Lely Nathan overleden in 2018 , The Lee Gok (Leny Soehalim) en The Lee Tien (Vonny Alifen) (de drie dochters van The Boen Tjing, broer van Boen Hwan) met hulp van Inge The.
Zij hebben er een mooi boekje van gemaakt. Als je er meer over wilt weten, stuur dan een berichtje, dan kunnen wij je in contact brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *