nationaliteit / adressen pa Hong

gemeentepa
alle adressen van pa Hong in Leiden en Maastricht vanaf september 1928.

Pa Hong is in september 1927 in Nederland aangekomen. Hij heeft dus een jaar bij mensen gelogeerd, of ondergehuurd. Bij de gemeente moet hij al ingeschreven zijn geweest, anders had hij zich niet bij de universiteit kunnen inschrijven (denk ik).

Nu herinner ik mij dat ik in 2011 bezig bent geweest om van de gemeente Leiden en van de gemeente Maastricht gegevens te krijgen over pa Hong. Met name ook over zijn nationaliteit. Ik ben daar niet achter gekomen. Op de officiële stukken staat nu: Nederlandse nationaliteit, maar ja dat mag ook wel na 21 jaar in Nederland. Maar na die berichten over gelijkstelling, Nederlands onderdaan en genaturaliseerd weet ik het nog steeds niet.

Lokje kan zich herinneren dat het gevierd is toen pa Hong werd genaturaliseerd. Dat is bijzonder want wanneer zou dat dan zijn geweest?

Han Go heeft aan zijn oom Wim nog een gevraagd hoe het zat met zijn vader en pa Hong. Zijn oom zegt met stelligheid dat zij Ned. onderdaan waren meer niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *